دانلود پاورپوینت گزیده ای از سیاست نامه و قابوس نامه

دانلود پاورپوینت گزیده ای از سیاست نامه و قابوس نامه
فرمت فایل دانلودی: .pptفرمت فایل اصلی: ppt
تعداد صفحات: 131
حجم فایل: 1943
قیمت: 20000 تومان
بخشی از متن:
دانلود پاورپوینت گزیده ای از سیاست نامه و قابوس نامه
نوع فایل: power point
قابل ویرایش 131 اسلاید
قسمتی از اسلایدها:
چاره نیست پادشاه را از آن که هر هفتهای دو روز به مظالم بنشیند و داد از بیدادگر بستاند ، و انصاف بدهد ، و سخنِ رعیّت به گوش خویش بشنود بیواسطهای ، و چند قصّه که مهمتر بُوَد باید که عرضه کنند و در هر یکی مثالی دهد ، که چون این خبر در مملکت پراکنده شود که خداوندِ جهان ، متظلّمان و دادخواهان را ، در هفتهای دو روز ، پیشِ خویش میخواند و سخن ایشان میشنود ، همه ظالمان بشکوهند و دستها کوتاه دارند و کس نیارد بیدادی کردن و دست درازی کردن از بیم عقوبت .
چنان خواندم در کتب پیشینیان که بیشتر از ملکانِ عجم دو کانی بلند بساختندی ، و بر پشت اسب بر آن جا بایستادندی ، تا متظلّمان که در آن صحرا گرد شده بودندی ، همه را بدیدندی و داد هر یک بدادندنی ، و سببِ این ، چنان بوده است که چون پادشاه جایی نشیند که آن جایگاه را در و درگاه و دربند و دهلیز و پرده و پردهدار باشد ، صاحب غرضان و ستمکاران آن کس را باز دارند و پیش پادشاه نگذارند.
واجب است بر پادشاهان از احوال رعیّت و لشکر و دور و نزدیک خویش بر رسیدن ، و اندک و بسیار ، آنچه رود ، بدانستن . اگر نه چنین کند ، عیب باشد و بر غفلت و خوارکاری و ستمکاری حمل کنند و گویند : فساد و درازدستی که در مملکت میرود ، یا پادشاه میداند یا نمیداند .
اگر میداند و تدارکی و منعی نمیکند ، آن است که همچون ایشان ظالم است و به ظلم رضا داده است ، و اگر نمیداند ، پس غافل است و کمدان ، و این هر دو معنی نه نیک است . لابد صاحب برید حاجت آید . و به همه روزگار ، پادشاهان ، در جاهلیّت و اسلام به همه شهرها برید داشتهاند ، تا آنچه میرفته است از خیر و شرّ از آن بیخبر نبودهاند .
فهرست مطالب و اسلایدها:
آشنایی با سیاست نامه
آشنایی با ویژگی های نثر قرن پنجم
آشنایی با شیوه نگارش ودریافت زیبایی های لغوی ومعنوی نثرنظام الملک
تشخیص نقاط ضعف و قوت قلم نویسنده
آشنایی با مسائل سیاسی ،اجتماعی وفرهنگی دوره سلجوقیان
بررسی وتجزیه وتحلیل نظام سازمانهای اداری ،طبقات اجتماعی آداب ورسوم روزگار سلجوقیان
تجزیه وتحلیل اندیشه مؤلف ودر نهایت پذیرش یا رد مضامین مطرح شده