تحقیق درباره تاریخ اسلام
تحقیق درباره تاریخ اسلام
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: DOCX
تعداد صفحات: 33
حجم فایل: 123
قیمت: 10900 تومان
بخشی از متن:
توضیحات:
فایل ورد در ارتباط با تاریخ اسلام ، در حجم 33 صفحه آماده پرینت گرفتن.
بخشی از متن:
دین اسلام در سده هفتم میلادی در شبه جزیره عربستان ظهور یافت. در خلال یک سده پس از پیداییش آن، این دین موفق به ایجاد یک قلمروی اسلامی شد که از اقیانوس اطلس در شرق تا آسیای میانه در غرب امتداد یافته بود. یکپارچگی امپراتوری اسلامی دیری نپائید و بهزودی جنگهای داخلی در آن درگرفت که در میان تاریخنگاران اسلامی به دوران فتنه معروفند. پس از این مرحله، دوره دیگری به نام دوره دوم فتنه نیز بر جامعه اسلامی تأثیرگذار شد. پس از آن دودمانهای رقیب ادعای خلیفگی مسلمانان را داشتند و یکپارچگی جهان اسلام دیگر حاصل نشد.
اما از چندین سده بدین رو جریانهای فکری اسلامی رشد بسزایی دریکپارچگی جهان اسلامی داشته و جهان شاهد جوشش عظیم ازموج بیداری اسلامی درعصر حاضر میباشد.
عربستان در پایان قرن ششم میلادی در گیر و دار درد زایمان انتقال به مرحلهء یکتاپرستی بود. در دههء دوم قرن هفتم میلادی همزمان با گسترش اسلام در حجاز، در سه نقطهء دیگر عربستان نیز دین یکتاپرستی درحال شکل گرفتن بود و کسانی ادعای نبوت داشتند و دین نوینی را عرضه مینمودند. برای اینکه این موضوع را بهتر بشکافیم ابتدا باید به ترکیب قبایل عربستان در آن زمان نظری بیفکنیم.
قبایل درون عربستان پیش ازظهور اسلام به ۳ مجموعهء بزرگ و رقیب و متخاصم تقسیم میشدند که هرکدام دارای خدایان قبیلهئی ویژه و کعبهء قبیلهئی خاص و آداب و رسومِ سنتی و دین مخصوص به خودشان بودند، و در آداب و رسومشان نقاط مشترک بسیاری با مجموعههای دیگر داشتند. این سه مجموعه عبارت بودند از:
۱) مجموعهء قبایل یمنی در جنوب عربستان؛
۲) مجموعهء قبایلِ ربیعه در شرق و شمالشرق عربستان؛
۳) مجموعهء قبایل مُضَر (بر وزن هنر) در مرکز و غرب عربستان.
بزرگترین مجموعهء قبایل عربستان قبایلِ یمنی بودند؛ بعد ازآنها مجموعهء قبایل ربیعه قرار میگرفتند؛ و مجموعهء قبایل مُضَر دردرجهء سوم ازنظر جمعیتی بودند.
مجموعهء قبایل یمنی جنوب عربستان از چند بخش تقسیم شده بود: قبایل مِذحَج (بر وزن بهتر) با شاخههای متعددشان در درون یمن ساکن بودند. بعد ازاینها قبایل کِنده (بر وزن قبله) بودند که محل اسکانشان در منطقهء حَضرَموت در شرق یمن در همین سرزمینی بود که اکنون نیز شرق یمن نامیده میشود و تا مرزهای عُمان امتداد دارد و از چندین شاخه تشکیل میشد. یمنیها از نظر سنتی دارای یک خدای برتر و مشترک بودند که دارای کعبهء مخصوص به خودش بود.
و...
فهرست مطالب:
پیشینه
چگونگی یورش سپاه اعراب به ایران
دلایل فروپاشی شاهنشاهی ساسانیان
فتح حیره و قتل عام آرامی نشینهای عراق
فتح بحرین ایران و وادار کردن آنان به دادن خراج
نبرد ایرانیان در قادسیه
نبرد جلولا - تکریت و خانقین
تاراج خوزستان توسط سپاه اعراب
نبرد نهاوند - ری - دماوند - اهواز با لشگر اعراب
فتح گناوه
تاراج اموال ایران در بین افراد مدینه
ترور عمرابن خطاب توسط ایرانیان
نبرد استخر و گور و سیستان و بلوچستان
نبرد گرگان توسط سپاه حسن و حسین
کشته شدن عثمان و تاخیر ۶ ساله فتوحات اسلام در ایران
قیام مردم پارس
منابع
این فایل با فرمت ورد در 33 صفحه آماده پرینت گرفتن برای تحقیق دانشجویی تهیه شده است.